Морозиво рецепт

Морозиво кулінарні рецепти

Приготування домашнього морозива не займе у вас багато часу, а лише принесе задоволення та користь. Пропонуємо 5 простих рецептів улюблених ласощів:

1. Вершкове морозиво

Інгредієнти:
3 склянки молока або вершків
1 склянки цукру
3 яйця
2 пакетика ванільного порошку

Приготування:
Жовтки покласти в каструлю, перемішати з цукром та ваніллю, помішуючи додати гаряче молоко (вершки), а потім поставити на плиту та варити, постійно помішуючи суміш дерев’яною ложкою. Коли суміш трохи загусне і зникне піна, прибрати каструлю з плити, зцідити і заморозити.

2. Пломбір горіховий
Інгредієнти:
8 яєчних жовтків
1,5 склянки цукру
0,5 кг мелених горіхів
2 склянки вершків, ванілін.

Приготування:
Розтерти 8 жовтків з 100 г цукру і ваніллю, збивати на плиті, поки не загусне, не даючи закипіти. Перемішати з меленими горіхами.
Збити 2 склянки густих вершків, додати в них 0,5 склянки цукру, змішати з охолодженими горіхами і жовтками.
Заморозити в пломбірній формі.

3. Шоколадне морозиво

Інгредієнти:
3 жовтки
3 ст. ложки цукрової пудри
1,3 склянки молока
120гр шоколаду
3 ст ложки води
6 ст ложок жирних вершків

Приготування:
Встановіть морожницю на мінімальну температуру. Жовтки розітріть з цукровою пудрою, потім, помішуючи ложкою, повільно вилити до них молоко, що майже закипіло, тонкою цівкою.
Отриману суміш процідити в каструлю підходящого розміру і варити на слабкому вогні до загусання. Шматочки шоколаду покласти у воду і розтопити на водяній бані. Збити вершки. Додати в загуслу суміш спочатку шоколад і потім вершки. Все ретельно перемішати, перекласти в мороженицю і заморозити.

4. Морозиво зі смаком кави

Інгредієнти:
3 склянки свіжозавареної кави
2 столові ложки молока (або вершків)
250 грамів цукру
4 яєчних жовтки.

Приготування:
У розтерті з цукром жовтки, влити молоко і каву. Все добре перемішати і поставити на маленький вогонь. Постійно помішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню, але продовжувати помішувати до повного охолодження. Потім кавову масу перелити у форму і заморозити, періодично збиваючи.

5. Морозиво на згущеному молоці

Інгредієнти:
500 г жирних вершків,
0,5 банки згущеного молока.

Приготування:
За допомогою міксера вершки збити в щільну піну. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влити згущене молоко. Масу перекласти у форму і поставити в морозильник до повного заморожування, періодично помішувати. Домашнє морозиво при подачі можна посипати подрібненими горіхами або шоколадом.

Источник:
П ять рецептів домашнього морозива
П’ять рецептів домашнього морозива
http://ogo.ua/articles/view/2015-06-14/63538.html

П ять рецептів домашнього морозива

Перефразовуючи відомий вислів, можна сказати так: «Морозиву все
возрасты покорны», адже його із задоволенням їдять і стар, і млад.
Величезний асортимент дозволяє кожному насолодитися саме своїм улюбленим
смаком. Не дивно: пломбір чистий і з добавками, молочне і вершкове,
фруктове і шоколадне, у вафельних стаканчиках і шоколадної глазурі, зі
всілякими добавками, «крута» і «накрученное» фантазіями кулінарів і
дизайнерів. Ну, і як тут встояти?

Перефразовуючи відомий вислів, можна сказати так: «Морозиву все возрасты покорны», адже його із задоволенням їдять і стар, і млад. Величезний асортимент дозволяє кожному насолодитися саме своїм улюбленим смаком. Не дивно: пломбір чистий і з добавками, молочне і вершкове, фруктове і шоколадне, у вафельних стаканчиках і шоколадної глазурі, зі всілякими добавками, «крута» і «накрученное» фантазіями кулінарів і дизайнерів. Ну, і як тут встояти?

• морозилку і перемішувати кожні 20 хвилин-1 годину
• мороженицю і діяти по інструкції
Рецепт домашнього пломбіру

Це дуже смачне морозиво, мабуть, саме жирне, у ньому повинно бути не менше 15% жиру. Воно ж і саме солодке. Цікаво, що це зовсім не заважає їсти його, поливши фруктовим соусом, медом, варенням і шоколадом.

Інгредієнти до рецепту:

• молоко — 300 мл
• вершки 35% — 250 мл
• сухе молоко — 35 грам
• цукор — 90 грам
• ванільний цукор — 1 ч. ложки
• крохмаль кукурудзяний — 10 грам

У каструлі змішайте весь цукор з сухим молоком. Влийте, поступово і постійно перемішуючи, 250 мл молока. Розчиніть крохмаль у решти 50 мл

Поставте каструлю на середній вогонь, коли молоко закипить, додайте крохмаль. Перемішуючи, дайте суміші загуснути. Приберіть з вогню, процідіть, накрийте поліетиленовою плівкою і залиште остигати.
Вершки (вони повинні бути холодними) збийте до м\’яких піків. Введіть в холодую молочну суміш, перемішайте.

Далі — в морозилку і збивати кожні 20 хвилин, або в мороженицю. Коли морозиво досить охолоне, але буде ще м\’яким, можна перекласти його в паперові стаканчики, в яких воно за пару годин перетвориться в справжній пломбір.
Як приготувати домашнє ескімо

Якщо пломбір покрити шоколадною глазур\’ю, то отримаємо ескімо. Для цього потрібно сформувати морозиво — те саме, яке на паличці. Добре, якщо у вас є спеціальні формочки для морозива. Якщо ні, доведеться спорудити з підручних засобів, вибираючи щось вузьке і високе. У ці стаканчики вилийте вже тягуче морозиво, вставте палички і заморозьте остаточно.

Для глазурі візьміть шоколад і вершкове масло в рівних пропорціях, глазурі повинно бути багато, щоб зручно було занурювати морозиво. Візьміть по 200 г того і іншого. Підігрійте на водяній бані до повного розчинення шоколаду. Діставши морозиво з форми, опускайте його швидко в теплу глазурі, трохи потримайте, щоб вона подостыла, потім покладіть в морозилку, в яку треба попередньо постелити пергамент.

Це морозиво з щільною консистенцією і насиченим смаком і ароматом ванілі.

Інгредієнти до рецептом

• яйця -2
• цукор — 0, 5 склянки
• сіль — щіпка
• молоко — 350 мл
• вершки 20% — 240 мл
• ванільний цукор — 2 ч. ложки.

Як зробити в домашніх умовах ванільне морозиво

Яйця розбийте в невелику миску. Всипте цукор і збийте міксером, поки суміш не стане лимонно-жовтого кольору і з рясною піною. Додайте сіль, перемішайте.

У каструлі доведіть до кипіння молоко. Влийте його тонкою цівкою в яєчну суміш, весь час збиваючи вінчиком. Вилийте суміш у каструлю, поставте на невеликий вогонь і варіть до загустіння, постійно помішуючи віночком або дерев\’яною ложкою. Це займе від 7 до 10 хвилин.

Зніміть з вогню і процідіть в ємність, у якій будете заморожувати, дайте трохи охолонути. Влийте вершки і покладіть ваніль або ванильныйсахар. Повністю охолодіть (від декількох годин до ночі) в холодильнику.
Приготуйте морозиво в морозилці або мороженице.

Свіжа, стигла, смачна чорниця додасть приємний освіжаючий смак морозива.

Використання згущеного молока додає солодощі і м\’якості тане на язиці морозиву. І не потрібно робити заварний крем.

Інгредієнти до рецепту:

• чорниця свіжа — 2 склянки
• вершки не більше 12% жирності — 475 мл
• згущене молоко — 420 мл
• жирні вершки — 1 стакан
• ванільний цукор — 1 ч. ложка.

Як приготувати «фіолетове» морозиво вдома

Чорницю переберіть, ретельно промийте, дайте стекти воді. Покладіть в миску і з допомогою виделки розімніть, можна це зробити і блендером. До якої міри розминати, вирішуйте самі, пюре або з шматочками.

В іншій мисці змішайте молоко, вершки, згущене молоко і ваніль. Поставте миску в морозилку, пам\’ятаючи, що потрібно перемішувати суміш регулярно або охолодіть до м\’якого морозива мороженице. Додайте чорничне пюре і знову ретельно перемішайте. І ставте замерзати.

Почастуйте друзів морозивом з авокадо, освіжаючим, але не занадто солодким десертом. Добавка рому або текіли дасть лише легкий аромат і присмак. Але якщо не хочете, можете не додавати, особливо смак морозива з авокадо не постраждає.

Інгредієнти до рецепту:

• авокадо — 1 великий
• вершки 15-20% жирності — 950 мл
• світлий ром або текіла — 3 ст. ложки
• яєчні жовтки — від 2 великих яєць
• борошно — 2 ст. ложки
• сіль — щіпка
• цукор — чверть склянки
• ванільний цукор — 1-1,5 ч. ложки

Як зробити ромовое морозиво з авокадо

Очистите авокадо, наріжте великими шматочками. Покладіть в чашу блендера, додайте 1 склянку вершків і змішайте, перетворивши авокадо в пюре. Додайте ром або текілу і знову перемішайте до однорідної маси. Поставте в холодильник на 2 години. Жовтки збийте з 1 склянкою вершків.

У каструлі змішайте борошно, цукор і сіль. Влийте вершки, ретельно перемішуючи. Поставте на середній вогонь і при постійному помішуванні варити, поки суміш не стане густою. Гарячу суміш додайте жовтки, вливаючи тонким струменем і збиваючи вінчиком. Поверніть в каструлю і на хвилинку поверніть на вогонь.
Зніміть з вогню, охолодіть, всипте ваніль, перемішайте. Поставте в холодильник не менше ніж на 2 години.
Об\’єднайте суміш з авокадо і яєчну суміш, перекладіть в ємність і поставте в морозилку або вилийте в контейнер морожениці. Завершення приготування.

Свіжу диню легко перетворити в ароматний сорбет, яким так приємно втамувати не тільки спрагу, але і голод. Десерт, варіації якого неважко придумати самому, в нашому випадку збагатився двома — з базиліком і з полуницею.

Інгредієнти до рецепту:

• диня — 1 маленька або половина великий
• апельсиновий фреш — чверть склянки
• цукрова пудра — 170 грам
• сіль — щіпка.

Як приготувати вдома морозиво-сорбет з дині

У дині приберіть насіння і очистити шкірку. Наріжте м\’якоть невеликими кубиками (їх повинно вийти не менше 300 грам). Складіть диню в блендер, влийте апельсиновий сік, додайте цукрову пудру і сіль. Перетворіть всі в однорідне пюре.

Дайте постояти хвилинку, щоб цукор остаточно розтанув, а потім поставте в холодильник, щоб остудити. Перекладіть в контейнер морожениці або поставте в морозилку, не забуваючи періодично перемішувати.

Динний сорбет з листям базиліка: до дині, соку, цукру і солі додайте 4 великих свіжих листків зеленого базиліка. Далі готуйте, як і в попередньому випадку.

Такий рецепт з полуницею: склянка полуниці вимийте і наріжте на половинки, покладіть в чашу блендера шматочки дині, полуниці і 2 ст. ложки меду. Далі готуйте згідно з рецептом вище.

Таким же освіжаючим і не нудотним буде сорбет з грейпфрута і ківі.

Источник:
Як зробити морозиво в домашніх умовах рецепт?
Перефразовуючи відомий вислів, можна сказати так: «Морозиву все возрасты покорны», адже його із задоволенням їдять і стар, і млад. Величезний асортимент дозволяє кожному насолодитися саме своїм
http://poradum.com.ua/house/2261-yak-zrobiti-morozivo-v-domashnh-umovah-recept.html

COMMENTS