Варення абрикосове

Абрикосове варення

Смачний рецепт приготування абрикосового варення. Якщо полуничне варення і малинове варення у вас вже припасені на зиму, спробуйте приготувати такі ласощі. Це не зовсім звичайне абрикосове варення. Його не вийде приготувати відразу багато, на всю зиму. Його слід готувати маленькими порціями, так як воно не варене, а смажене.

  1. Абрикоси вимити і розрізати навпіл. Кісточки видалити. Викласти абрикоси на сковороду поглибленням вгору. У кожне поглиблення насипати 0,5-1 чайну ложку цукру, в залежності від розміру фруктів. Абрикоси почнуть виділяти сік.
  2. Смажити абрикосове варення слід на невеликому вогні, ретельно перемішуючи його до отримання золотисто-абрикосового кольору. Приблизно, це займе 15-25 хвилин.
  3. Не перетримайте варення на вогні. Інакше, воно стане коричневим з гіркуватим смаком.
  4. Ну, і все! Можна охолодити і з’їсти відразу, а можна гарячим закатати в стерильні банки, поставити догори дном під шубу або теплу ковдру до повного охолодження.
  5. Смачного!

Источник:
Абрикосове варення
Смачний рецепт приготування абрикосового варення від "Рецепти страв від JIJOUR". Це не зовсім звичайне абрикосове варення
http://cook.jijour.com/abrikosove-varennya.html

Абрикосове варення без кiсточoк (рецепт)

Був час, коли абрикос називали вірменським яблуком через те, що колись його батьківщиною помилково вважали Вірменію. Дослідження істориків підтверджують, що цей фрукт таки з’явився в Китаї, де в записах китайського імператора, який жив ще 220 років до н.е., згадується абрикос.

Приготуваннярецепту Абрикосове варення без кiсточoк:

1) Для абрикосового варення візьмемо щільні зрілі або навіть не зовсім достиглі плоди. Вимиємо їх і розламаємо навпіл, видаливши кісточку. Кісточки можна залишити, акуратно розколоти їх молоточком і додати в варення при останній варінні. У мене на це терпіння не вистачило.
2) Абрикоси покласти в таз, пересипати цукром. Поставити на 4-5 годин, щоб плоди пустили сок.
3) Потім таз з плодами поставити на помірний вогонь, довести до кипіння і прокип’ятити хвилини
4) Потім процедуру повторити збираючи піну. Перемішуємо акуратно, щоб не пошкодити плоди. Залишити до повного охолодження годин на 7-8.
5) Ще раз проваримо абрикоси, потім розкладемо гаряче варення в стерилізовані банки.
6) закатати стерилізованими кришками.

Источник:
Абрикосове варення без кiсточoк (рецепт)
Абрикосове варення без кiсточoк (рецепт)
http://www.unlun.ru/konservuvannja/abrikosove-varennja-bez-kistochok-recept.html

Корисна їжа

. За вікном мете пороша, сніг пухнастим покривалом укутавши землю, а на вашій кухні тепло і затишно. Ось радісно засвистів чайник, запрошуючи до чаювання, і з’являються на столі солодощі: медок, здобний пиріжок, булочка рум’яна, печиво апетитне, варення ароматне!

Саме — варення ароматне! Як же зварити варення так, щоб воно було ароматне, не втратило колір, не розтікається, а про смак і говорити нічого — варення має бути смачним!

Зараз саме час подумати про заготовках на зиму, а саме про варення.

У садах достигли полуниця, вишня, малина, смородина . пора рукава засукати так до справи приступити.

У кожної господині свій рецепт є, я ж поділюся своїми секретами приготування варення.

Багато років тому, коли я тільки вчилися кулінарного майстерності, наші дівчата, теж молоді господині, любили влаштовувати колективні чаювання. Кожен приносив щось особливе, приготована своїми руками, щоб друзі спробували і оцінку дали.

Якось Леночка Куліш пригостила нас абсолютно особливим полуничним варенням. Воно мало красивий темно-малиновий колір і було надзвичайно запашне. З тих пір я варю варення за рецептом подруги моєї молодості. І не тільки полуничне, а будь-яке.

— Ягоди помити, трохи просушити;

— роздрібнити з цукром (один до одного) в кухонному комбайні. Можна й не дробитиме, а засипати піском і дати постояти години три, поки з’явиться сік;

— варити на дуже сильному вогні безперервно, помішуючи;

— від моменту закипання — варити рівно п’ять хвилин.

На останній хвилині варення має булькати, стріляти, а поверхня оного повинна бути схожим на маленькі вулканчікі.

Тепер знімайте з вогню, гарячим заливайте в банки, дайте охолонути, якщо збираєтеся зберігати під капроновою кришкою, якщо будете закочувати, надто гаряче.

Хто любить цілими ягідками, варити так само, але на одну хвилину довше.

Відокремити від кісточок і варити таким же способом.

Варення абрикосове. Варіант перший.

— Відокремити від кісточок і слідувати так само, як у випадку з полуничним варенням;

— з кісточок вийняти зернята і додати в абрикоси на початку варіння;

— варити на сильному вогні 5 хвилин, безперервно помішуючи.

— З абрикосів видалити кісточки, до кінця не розламуючи ягоду;

— з кісточок витягти зернята, підсушити і підсмажити;

— кожне зернятко вкласти в середину абрикоса (клопітно, не спорю);

— приготувати цукровий сироп з розрахунку один до одного;

— залити целенькіе абрикоси і на сильний вогонь на 5-6 хвилин, безперервно, але акуратно помішуючи.

Гаряче варення розлити в банки. Можна закатати залізними кришками.

Колір і аромат чудові, пальчики оближеш.

— зняти з яблук шкірку, вийняти серцевину;

— подрібнити на кухонному комбайні разом з цукром 1х1;

— терміново на вогонь, щоб яблука не встигли придбати коричневий колір;

— варити так само, як і полуничне варення 5 хвилин на сильному вогні.

Коли у роки перебудови жилося туго, а заготовки потрібно було з чого щось робити, я несподівано провела такий експеримент, який всім навіть дуже сподобався.

Слива ягода цікава, і варення з неї не всі люблять. Так от, одного разу я змішала сливу і корки від кавуна. Вийшло дуже смачно, а з чого варення ніхто зрозуміти не міг.

Варення зі слив і кавуна.

— Сливи відокремити від кісточок, подрібнити на кухонному комбайні;

— кірки кавуна очистити від зеленої твердої частини і теж подрібнити;

— варити на сильному вогні 5 хвилин;

— цукровий пісок один до одного.

А варення з кабачків — зовсім на любителя, але я знаю таких осіб, які вмирають, так люблять оне варення. Свого часу не втрималася і я. Тільки використовувати одні кабачки, як ви розумієте, зовсім нецікаво.

Варення з кабачків.

— Кабачки почистити, подрібнити;

— 2 апельсина і пів-лимона з цедрою подрібнити;

— змішати, варити на сильному вогні 5 хвилин, цукровий пісок 1х1.

На один кілограм кабачків 2 апельсина, пів-лимона.

Варення виходить смачне, цього бурштинового кольору, а з чого — визначити досить важко.

Точно таким же способом можна варити варення і з фізаліса. З чого — незрозуміло, а смак приємний.

Увага! Якщо ваша плита не може дати сильний вогонь (було й таке), не беріться за такий спосіб приготування, бажаного ефекту не вийде.

Чим же гарний спосіб швидкого приготування варення? За короткий термін варіння краще зберігаються вітаміни, але швидше випаровується зайва волога. Варення можна і ложками їсти, і на булочку або тост мазати.

Источник:
Корисна їжа
А як же в зиму без варення?
http://infoods.ru/page/a-jak-zhe-v-zimu-bez-varennja

Як зварити смачне абрикосове варення: найкращі рецепти

Як зварити смачне абрикосове варення: найкращі рецепти

Смачне та корисне варення своїми руками — це просто!

Домашнє варення завжди було цінною знахідкою в холодні осіннє-зимові дні. Воно не тільки радує око й смак, але і дозволяє поповнити брак корисних речовин в організмі. Полуниця, малина, абрикос, смородина — та в принципі з будь-яких фруктів можна зробити варення.

Але сьогодні ми поговоримо про абрикосове варення. Ще наші бабусі знали, що абрикос дуже корисний для організму.

Ароматне, красиве і корисне абрикосове варення з радістю їдять усі домашні. У світі існує величезна кількість його рецептів, кожна господиня має свій рецепт і свої секрети, але сьогодні ми поділимося двома рецептами абрикосового варення і сподіваємося, що вони тобі знадобляться цього літа.

Рецепт № 1 «Бабусине варення»

— 3 кілограми абрикосів

— 3 кілограми цукру

— 600 мл фільтрованої води

Рецепт № 2 «Царські абрикоси з горіхом»

— 1 або 1,5 кг очищених волоських горіхів

Як і в першому рецепті, абрикоси відбираються тверді і однакові за розміром. Їх потрібно перебрати, очистити від шкірки і акуратно вийняти всі кісточки, повністю не розрізаючи абрикосу. Потім у кожну абрикосу акуратно покласти половинку ядра волоського горіха. Після того, як всі абрикоси нафаршировані горіхами, скласти їх в емальовану миску і залишити на деякий час. У каструлю висипати цукор і влити 3 склянки фільтрованої води.

Каструлю ставиш на середній вогонь і готуєш до повного розчинення цукру. Якщо раптом цукор почне підгорати, треба акуратно влити 0,5 — 1 склянку води. Як тільки сироп закипить, ним відразу ж треба залити абрикоси. Коли вони охолонуть, злити сироп знову в каструлю і знову довести до кипіння і залити ним абрикоси. Зробити цю процедуру з абрикосами бажано три-п’ять разів, тому що чим більше буде зроблена дана процедура, тим більш насиченим та бурштиновим буде само варення.

Після цієї процедури варення потрібно викласти по банках і закатати кришками. Після охолодження банки поставити в прохолодне місце.

Ну ось і все, варення за двома рецептами готове і чекає зими.

Ми бажаємо тобі смачного варення і маленького дива в кожній банці!

А тепер дивись відео-рецепт крекерів від simxa.com.ua

Источник:
Як зварити смачне абрикосове варення: найкращі рецепти
Смачне та корисне варення своїми руками — це просто!
http://lady.tochka.net/ua/41282-kak-svarit-vkusnoe-abrikosovoe-varene-luchshie-retsepty/

COMMENTS