Варення із абрикос

Варення із абрикос

2. Причини псування харчових продуктів.

3. Способи зберігання і консервування плодів і овочів.

4. Підготовка сировини до консервування.

5. Тара, яку застосовують під час консервування її підготовка і наповнення

6. Стерилізація консервів.

7. Герметизація скляної консервної тари.

8. Овочеві натуральні консерви.

10. Томати у томатному соку

12. Томати червоні подрібнені.

13. Перець печений.

14. Перець у томатному соку.

15. Перець у томатному пюре (Лечо)

16. Перець солодкий натуральний.

17. Пюре з солодкого перцю.

19. Соус овочевий

20. Соус Кримський.

21. Соус Домашній.

22. Соус домашній з прянощами.

23. Овочеві заготівлі (напівфабрикати)

24. Баклажани печені.

25. Заготівля для зелених борщів.

26. Зелень (кріп, петрушка, селера), консервована сухим засолом.

27. Овочеві маринади.

28. Огірки свіжі консервовані.

29. Огірки малосольні стерилізовані.

30. Огірки, консервовані без стерилізації.

31. Томати із зеленню по-мелітопольськи

32. Огірки і томати консервовані.

33. патисони консервовані.

34. Кабачки мариновані.

35. Кабачки, консервовані по-мелітопольськи

36. Огірки свіжі мариновані.

37. Томати свіжі консервовані

38. Буряки мариновані.

39. Буряки з хріном

40. Цибуля маринована.

41. Капуста червоноголовкова маринована

42. Перець солодкий маринований.

43. Перець печений з оцтом.

44. Овочева суміш у маринаді.

45. Овочі мелені в оцті.

46. Маринад «Осінь»

47. Овочі солоні і квашені. Фрукти мочені.

48. Квашення капусти.

49. Капуста шаткована з яблуками.

50. Капуста квашена головками.

51. капуста «Провансаль»

52. Капуста квашена стерилізована

53. Морква або буряки квашені.

54. Огірки солоні.

55. Огірки прискореного засолу.

56. Кабачки або патисони солоні.

57. Томати солоні.

58. Баклажани фаршировані квашені.

59. Перець салатний фарширований квашений.

60. Перець салатний солоний.

61. Буряки солоні.

62. Соління із смажених баклажанів і салатного перцю.

63. Соління кавунів.

64. Мочіння фруктів і ягід.

65. Овочеві закусочні консерви.

66. Баклажани, фаршировані овочевим фаршем або овочевим фаршем і рисом, у томатному соусі.

67. Соте з баклажанів.

68. Баклажани, нарізні кружальцями, в томатному соусі.

69. Баклажани по-болгарськи.

70. Баклажани з картоплею у томатному соусі.

71. Баклажани, нарізні кружальцями, з салатним перцем у томатному соусі.

72. Баклажани по-грузинськи.

73. Ікра баклажанна.

74. Ікра баклажанна по-черкаськи.

75. Ікра баклажанна домашня.

76. Баклажани з цибулею.

77. Кабачки по-українськи.

78. Ікра кабачкова домашня.

79. Ікра кабачкова любительська.

80. Перець, фарширований овочевим фаршем або овочевим фаршем і рисом.

81. Перець солодкий, фарширований овочевим фаршем у заливці.

82. Гогошари в томатному соусі.

83. Закуска овочева.

84. токана овочева.

85. Рагу з овочів.

86. Томати, фаршировані овочевою сумішшю або овочевою сумішшю і рисом.

87. Салати і вінегрети.

88. Салат Український.

89. Салат Дунайський.

90. Салат Білоцерківський.

91. Салат Донський.

92. Салат Кубанський.

93. Салат із свіжих огірків.

94. Салат із буряків з цибулею.

95. Салат Сумський.

96. Компоти фруктові та ягідні.

97. Компот з черешень.

98. Компот з вишень.

99. Компот з абрикосів.

100. Компот з персиків.

101. Компот із слив.

102. Компот з тушкованих слив (по-болгарськи).

103. Компот з очищених слив.

104. Сливи домашні тушковані.

105. Компот із слив (по-болгарськи).

106. Компот з терну.

107. Компот з аличі.

108. Компот з кизилу.

109. Компот з айви.

110. Компот з груш.

111. Компот з яблук.

112. Компот з суниць (полуниць).

113. Компот з малини.

114. Компот з ожини.

115. Компот з чорної смородини.

116. Компот з порічок.

117. Компот з чорниць.

118. Компот з горобини.

119. Компот з шипшини.

120. Компот з винограду.

121. Компот «Асорті».

122. Компоти для діабетиків.

123. Компоти на сорбіті або ксиліті.

124. Компот із заливкою з плодових і ягідних соків.

125. Компот з плодів у власному соку.

126. Фруктові натуральні консерви.

127. Вишні натуральні.

128. Черешні натуральні.

129. Абрикоси натуральні.

130. Сливи натуральні.

131. Персики натуральні половинками.

132. Яблука натуральні.

133. Груші натуральні.

134. Айва натуральна.

135. Журавлина, суниці, брусниці, ожина, чорниці натуральні.

136. Агрус, порічки і чорна смородина натуральні.

137. Фрукти у фруктовому соку.

138. Вишні у вишневому соку.

139. Сливи у сливовому соку.

140. Виноград у виноградному соку.

141. Фруктові маринади.

142. Вишні мариновані.

143. Сливи мариновані.

144. Яблука мариновані.

145. Груші мариновані.

146. Виноград маринований.

147. Смородина маринована.

148. Агрус маринований.

149. Персики мариновані.

150. Маринад «Асорті».

151. Фрукти в сиропі.

152. Абрикоси в сиропі.

153. Сливи в сиропі.

154. Вишні в сиропі.

155. Ягоди в сиропі.

156. Фруктові делікатеси.

157. П*яні персики.

158. П*яні вишні, черешні, сливи.

159. Фруктові заготівлі.

160. Заготівля з слив для джему і повидла.

161. Начинка для пирогів.

162. Ягоди з цукром.

163. Фруктове пюре

165. Варення з полуниць, суниць, ожини і малини.

166. Варення з чорної смородини.

167. Варення з агрусу.

168. Варення з вишень, черешень і винограду.

169. Варення з абрикосів і слив.

170. Варення з аличі і ткемалі.

171. Варення з персиків.

172. Варення з яблук і груш.

173. Варення з айви.

174. Варення з райських яблук.

175. Варення з кизилу.

176. Варення із зелених волоських горіхів.

177. Варення з апельсинів.

178. Варення з апельсинових шкірочок.

179. Варення з лимонів.

180. Варення з мандаринів

181. Варення з дині.

182. Варення з трояндових пелюсток.

183. Варення з йошти.

185. Сироп з полуниць. (суниць)

186. Сироп з малини.

187. Сироп з винограду.

188. Сироп з вишень.

189. Сироп з кизилу.

190. Сироп з лимона.

192. Джем полуничний.

193. Джем малиновий.

194. Джем чорносмородиновий.

195. Джем вишневий.

196. Джем сливовий.

197. Джем яблучний і айвовий.

199. Повидло із слив, абрикосів і персиків.

200. Повидло з яблук і груш.

202. Мармелад з полуниць.

203. Мармелад з малини.

204. Мармелад з агрусу.

205. Мармелад з чорниць.

206. Мармелад з шипшини.

207. Мармелад з черешень.

208. Мармелад з вишень.

209. Мармелад з абрикосів.

210. Мармелад із слив.

211. Мармелад з кизилу.

212. мармелад з груш.

213. Мармелад з айви.

214. Мармелад з апельсинів.

215. Мармелад з лимонів.

217. Желе з порічок і чорної смородини.

218. Желе з винограду.

219. Желе з малини.

220. Желе з журавлини і горобини.

221. Желе з агрусу.

222. Желе з вишень.

223. Желе з кизилу.

224. Желе з яблук і айви.

225. Желе з абрикосів.

226. Желе з лимонів.

227. Желе з апельсинів.

228. Фруктові соки.

229. Яблучний сік.

230. Виноградний сік.

231. Абрикосовий сік.

232. Вишневий сік.

233. Ягідні соки.

234. Фруктові кваси.

235. Квас із полуниць.

236. Квас із малини, ожини, чорниць і чорної смородини.

237. Квас з вишень.

238. Квас з лимона.

239. Фруктові приправи і соуси.

240. Приправа бруснично-яблучна.

241. Приправа журавлинно-яблучна.

242. приправа з брусниць і яблук.

243. Приправа з ревеню.

245. Гострий гранатовий сік.

246. Приготування заготівель і овочевих консервів за угорськими рецептурами.

247. Перець в олії.

248. Зимовий салат з перцю.

258. Приготування консервів і заготівель за болгарськими рецептурами.

259. Овочеві консерви.

260. Кйопоолу (баклажанна ікра).

262. Гювеч (овочеве рагу).

266. Баклажани фаршировані.

267. Туршії (квашені, солені овочі і плоди).

268. Часник квашений (головки часнику).

269. Виноградне листя солене.

250. Перець консервований.

251. Перець фарширований.

252. Маринований перець, фарширований білоголовою капустою.

253. Салат яєчний.

254. Запіканка з перцю.

255. Томатовий перець, фарширований по-угорськи.

257. перець, фарширований грибами.

270. Гострий стручковий перець солений.

271. Соління з гострого стручкового білого перцю.

272. Соління з цвітної капусти.

273. Соління з моркви.

274. туршія з груш.

275. Гроновиця (мочений виноград).

276. Консервування грибів.

277. стерилізовані натуральні гриби.

278. Стерилізовані мариновані гриби.

279. Стерилізована грибна ікра.

280. Стерилізований салат з грибів.

281. Стерилізовані гриби у томатному соусі.

282. Тушковані стерилізовані гриби.

283. Тушіння з грибів.

284. Мариновані гриби.

285. Солені гриби.

286. Продукти з риби.

287. Солений короп.

288. Чорноморські оселедці солені.

289. Пеламіда солена.

290. Скумбрія солена.

291. Камса (кілька) солена.

292. Риба маринована.

293. Верховодка сушена.

294. Маринована верховодка в олії.

295. Короп баток.

296. Чирус (сушена скумбрія).

297. Риба копчена.

300. Кулінарні вироби з м*яса.

301. Ліверні ковбаси і паштети.

302. Ліверна ковбаса з печінки.

303. Ліверна ковбаса з легенями.

304. Ліверна ковбаса з ізюмом.

305. Ліверна ковбаса з цибулею.

306. Ліверна ковбаса делікатесна.

307. Ліверна ковбаса гусяча.

308. Ліверна ковбаса по-голандськи.

309. Паштет страсбурзький з гусячої печінки.

310. Паштет по-італійськи.

311. Масло з м*яса.

312. Масло язикове.

313. Масло шинкове.

314. Масло з печінки.

315. Масло з кісткового мозку.

316. Сало паприковане.

317. Консервування яєць.

318. Консервування яєць у розчинах

319. Консервування яєць покриттям їх шаром жиру.

320. Зберігання яєць вміщенням їх у нейтральне середовище

321. Приготування фруктових консервів за чехословацькими рецептурами.

322. Плодово-ягідні цукати.

323. Цукати з апельсинових і лимоних шкірок.

323. Цукати з абрикосів.

324. Цукати з гарбуза.

324. Цукати із зелених томатів.

325. Цукати з волоських горіхів.

326. Цукати з ягід.

327. Плодово-ягідні пасти, сири і клевели.

328. Плодово-ягідні пасти сири.

329. Паста з яблук або груш.

330. Паста з абрикосів і персиків.

331. Паста з слив.

332. Паста з черешень і вишень.

334. Пасти і сири з інших видів плодів і ягід.

335. Плодово ягідні клевели.

336. Клевели із слив.

337. Клевели з різних плодів і ягід.

338. Сушіння плодів, ягід і овочів.

Источник:
Варення із абрикос
Технологія домашнього консервування.
http://za-day.narod.ru/konserva-ua.htm

ГОРІХОВЕ ВАРЕННЯ ДОПОМОЖЕ ВІД АТЕРОСКЛЕРОЗУ

І не тільки від атеросклерозу, таке варення із зелених волоських горіхів помічне людям із захворюваннями травного тракту, печінки, підшлункової залози, шкірними проблемами. Горіхове варення корисно вживати чоловікам, які мають хвору простату. Його також варто їсти людям для профілактики онкологічних хвороб та онкохворим.

Горіхове варення для оздоровлення. Подрібнити у блендері зелені волоські горіхи зі шкіркою. Змішати їх із такою самою кількістю меду, накрити кришкою і поставити в темне місце на 5-7 діб для скисання. Люди, які мають проблеми зі здоров’ям, вживають (натще) варення по 1 ст. л. тричі на день, з профілактичною метою по 1 ч. л. двічі на день. Приймають горіхові ліки протягом 10 днів. Крім того, можна приготувати горіхове варення до чаю, як начинку в торти та пироги тощо.

Горіхове варення для смакування. Зелені волоські горіхи (зібрані в кінці червня) наколоти, вимочити 7-10 днів у воді, приварити до м’якості. Приготувати густий сироп, за смаком додавши корицю, гвоздику. Горіхи залити сиропом, витримати 2-3 дні, потім ще раз закип’ятити сироп, залити горіхи й залишити настоюватися на 10 днів. Тоді варення перекласти в банки. На 1 кг горіхів потрібно 2 кг цукру.

Микола Марченко, дослідник у галузі здоров’я.

Источник:
ГОРІХОВЕ ВАРЕННЯ ДОПОМОЖЕ ВІД АТЕРОСКЛЕРОЗУ
Варення із зелених волоських горіхів помічне людям із захворюваннями травного тракту, печінки, підшлункової залози, шкірними проблемами.
http://www.zid.com.ua/ukr_creativework/horihove-varennya-dopomozhe-vid-aterosklerozu

Чудо фрукт- абрикос

С далекого прошлого люди начали использовать плоды абрикоса в пищу. Их полюбили не только за приятный вкус, но и за полезные свойства. В своем составе абрикос содержит белки, жиры и углеводы.

Широкое применение плоды абрикоса получили в древней китайской медицине. Там-то они и обзавелись вторым именем — «женские плоды». Прозвали их так, потому что при большом количестве употребления в пищу абрикос, улучшалось состояние цвета кожи, волосы и ногти становились более крепкими и здоровыми.

Популярностью пользовались плоды у полных женщин, так как способствовали похуданию. И сегодня в национальной медицине Китая используют семена абрикоса для лечения кашля и икоты. Китайские медики советуют семена абрикос сочетать с другими целебными растениями при лечении бронхита, коклюша и трахеита.

В плодах этого замечательного фрукта имеются такие минеральные вещества как железо, калий, каротин, кальций, магний и фосфор. В связи с такой гаммой полезных химических элементов спектр применения их очень широк.

Абрикосы – рецепт от «100 болезней». Они являются хорошим средством от усталости, прибавляют силы и выносливости. Съев абрикос утром, зарядом энергии и бодростью будете обеспечены на целый день. Имея в своем составе большое содержание фосфора и магния абрикосы, это лучший продукт для улучшения памяти и умственной работоспособности.

Жизненно важным фактом является то, что этот солнечный фрукт обладает профилактическим действием от раковых заболеваний желудка, легких, горла и пищевода. Необходимое количество кератина для организма вы можете получить, съедая по 3-4 штуки свежих абрикос, либо выпивая полстакана абрикосового сока.

Незаменимым помощником абрикос служит в косметологии. Из его косточек готовят масло, которое богато витаминами А, С и F. Его можно применять как в чистом виде, так и в сочетании с родственными культурами. Витамины, содержащиеся в масле, способны увлажнить и смягчить кожу. Подходит оно любому типу дермы, так как одновременно выполняет несколько функций.

Хорошо его также использовать при обрабатывании кожи только что появившегося на свет малыша. Абрикосовое масло в данном случае будет выполнять увлажняющее и антисептическое действие.

В косметологии в качестве основы его добавляют в бальзамы для губ и крема. При этом элементы абрикосового масла нужны для получения эластина и коллагена, нужных веществ для поддержания упругости и эластичности кожи.

Существует множество рецептов варенья из этого фрукта. Отличный рецепт вы можете прочитать на нашем сайте ?- «Царское абрикосовое варенье». Абрикос можно использовать для приготовления не только десертов, но и сочитать с мясом. Из них блюда выглядят очень аппетитно и имеют потрясающий вкус.

Источник:
Чудо фрукт- абрикос
Полезные свойства абрикоса, применение
http://vareniya.ru/chudo-frukt-abrikos/

COMMENTS